Kontrollrum & fasta förarplatser

Liksom våra förarhytter till kranar och andra maskiner så är våra kontrollrum utformade med största fokus på ergonomi och arbetsmiljö för operatören. Alla våra kontrollrum tas fram direkt tillsammans med kunden.

Detta eftersom kontrollrum ofta behöver skräddarsys just för den plats och miljö där det ska placeras men också för att det ska erbjuda så god sikt som möjligt för operatören. Alla processer ser olika ut beroende på om det handlar om ett stålverk, ett värmeverk eller en processindustri etc. och den som känner förutsättningarna bäst är alltid kunden.

Gemensamt för alla våra kontrollrum är att de designas för optimal ljudkomfort, bästa sikt och byggs helt färdiga i vår verkstad. Detta gör att vi har full kontroll på tillverkningsprocessen och kan minimera tiden för montage ute hos kunden. De förses även med klimatsystem som ger kontrollrummet en god värmekomfort för operatören oavsett var kontrollrummet placeras (inomhus, utomhus, extrem värme eller kyla). Vi förser ofta kontrollrummen också med tillbehör såsom integregad LED-belysning, radio/stereo-system samt arbetsbord etc.